CSAPATUNK

Fruttus Hajni

Fruttus Hajni

Óvodavezető, angolos óvónéni a Méhecske csoportban

Méhecske csoport angolos óvó nénije vagyok. Angol tanári végzettségemet 1993-ban szereztem. 2006 óta foglalkozom óvodás korú gyerekek angol nyelvi oktatásával. 2012-ben kiváló óvónőként végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának Óvodapedagógus (BA) szakán. 2009 óta foglalkozom óvodai és általános iskolai angol tanárok szakmai továbbképzésével, mind konferencián és szakmai tanfolyamokon (Oxford University Press, Katedra Nyelviskolák), mind mentorálás formájában. Elkötelezett híve vagyok a korai idegen nyelv tanításának, hiszen a gyermek természetes nyelvtanulási készsége ebben a korban a legaktívabb, és az óvodai korosztály különösen közel áll hozzám. A foglalkozások vezetésénél elsődleges célom, hogy játékos, szórakoztató és érdekes élménnyel gazdagodjanak a gyerekek. Emellett fontos számomra, hogy a foglalkozások ne csak nyelvi alapozást biztosítsanak, hanem valamennyi nevelési területen segítsék a gyermekek önbizalmának, szociális és értelmi készségeiknek és képességeinek a fejlődését, melyek jó alapot és kiegészítést nyújtanak az iskolába készülőknek. Lelkes, motivált tagja vagyok óvodánknak.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Varga Barbara

Varga Barbara

Magyaros óvónéni a Méhecske csoportban

A Meta Don Bosco Szakgimnáziumban végeztem el OKJ-s képzésemet 2018-ban és szereztem meg gyógypedagógiai segítő munkatárs szakmámat. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem másodéves hallgatója vagyok, óvodapedagógus szakon. Gyakorlataim és előző munkahelyem során sok tapasztalatot szereztem a gyerekekről és a gyerekekkel való bánásmódról, ami úgy gondolom, hogy biztos alapot jelent az eredményes munkavégzésemben. A legfontosabb számomra, hogy a gyermekek egy bizalommal teli, biztos és családias környezetben töltsék mindennapjaikat. Elengedhetetlennek tartom ebben a hivatásban, az empátiát, elfogadást, jó kommunikációs készséget, kreativitást, együttműködést és természetesen a humort. Célom, hogy a gyermekeket megtöltsem érzelemmel és értelemmel, valamint hozzá szeretnék járulni ahhoz, hogy mindennap tanuljanak valami újat az izgalmas és színes, együtt töltött hétköznapokon.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szász Orsi

Szász Orsi

Angolos óvónéni a Pillangó csoportban

Szász Orsi vagyok, a Pillangó csoport angolos óvónénije. Az ELTÉ-n végeztem óvodapedagógia szakon angol specializációval. Korábban bölcsődésekkel dolgoztam szintén angol nevelőként, ahol gyakorlatban is sokat tanultam a korai nyelvelsajátításról. Első végzettségem szerint kulturális antropológus is vagyok, a kulturális sokféleséget örömmel és érdeklődéssel fogadom magam körül. Biztos vagyok benne, hogy a jövőnk toleráns, odafigyelő, a másságot megismerni vágyó kommunikációban rejlik, és ehhez kapcsolódóan az idegennyelvek elsajátítása is nagy jelentőségű, ami kisgyermekkorban még szó szerint játszva megoldható. Sok mesével, zenével, mozgással dolgozunk, miközben fontosnak tartom a kreativitás megőrzését, fejlesztését, az egyéni ötletek, készségek kibontakoztatását. Magam is sokat ötletelek, kísérletezek, és mindig keresem a lehetőséget új dolgok tanulására.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Pintér Barbara

Pintér Barbara

Magyaros óvónéni a Pillangó csoportban

Pintér Barbara vagyok, az Orchidea Magyar-Angol Kéttanítási Nyelvű Óvoda óvópedagógusa. 2004-ben végeztem az Eötvös Tudományegyetem magyar nyelv és irodalom és magyar mint idegennyelv szakokon tanári diplomával kiegészítve. 2016 óta foglalkozom óvodás korú kisgyermekek nevelésével, gondozásával. Szülőként és pedagógusként is lehetőségem volt a nemzetközi oktatásban részt venni, melynek előremutató módszereit előszeretettel építem be Magyarországon szocializálódó kisgyermekek nevelésébe. Hiszek a többnyelvű oktatás és a korai fejlesztés erejében. Mindennapi munkámban fontosnak tartom a gyermekek következetes nevelését. Úgy érzem a megfelelő mennyiségű mozgás, szeretet, és tudás biztosításával boldog, magabiztos, tudatos gyermekeket készítünk fel az iskolai évekre. „Akkor lesz boldog a gyermek, ha szereted, és ebbe beletartozik, hogy azt is szereted benne, amiben más, mint te.”

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kiglics Tamara

Kiglics Tamara

Angolos óvónéni a Katica csoportban

Kiglics Tamara vagyok, a Katica csoport angolos óvónénije. 2019 nyarán szereztem diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetem óvodapedagógus szakán. Számomra nagyon fontos elv az egymás elfogadására és tiszteletére nevelés, ezeket a vonásokat szeretném erősíteni a gyerekekben is. Az Orchidea óvodában ez kiemelt nevelési elv, illetve a mindennapok része. Számomra nagyon fontos, hogy megismerjem a gyerekeket, elfogadjam őket, alkalmazkodjak hozzájuk, egy jó közösség kialakítására törekedjek, ahol mindenki egyenlő lehet. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek a csoportszabályok alkotásában is részt vehessenek, felelősséget tanuljanak. Célom, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a csoportban és játékosan tanulják az angol nyelvet.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Gál Zsuzsanna

Gál Zsuzsanna

Magyaros óvónéni a Katica csoportban

Gál Zsuzsanna vagyok, az Orchidea Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Óvoda magyaros óvodapedagógusa. Ének- zene tanárként végeztem az Eszterházy Károly Főiskolán. Az itt és egyéb zenei tanulmányaim során szerzett ismereteket alkalmazom a gyerekek nyelvére lefordítva. Éneklésre szinte minden nap akad lehetőség valamilyen formában, amit igyekszem építő jelleggel kihasználni. Óvodapedagógusi pályámat kb. 10 évvel ezelőtt kezdtem, és már a kezdetektől fogva voltam abban a szerencsés helyzetben, hogy sokszínű kultúrával és korosztállyal foglalkozhattam nap mint nap. Fontos számomra a toleranciára nevelés és egymás elfogadása, ezt igyekszem munkám során erősíteni a gyermekekben. Szeretem ötvözni a különböző fejlesztési területeket, így foglalkozásaimat is úgy építem fel, hogy általa egyszerre több területet fejlesszek. Hiszem, hogy minden gyerekhez megvan a megfelelő út, csak meg kell találni azt.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

TOP